Крок 1. Разом з вашим добривом / пестицидним продуктом та розкидачем зберіть наступні матеріали:

  • Рулетка
  • Ваги
  • Відро
  • Крейду або флажки
  • Калькулятор, олівець, папір

Крок 2. Виміряйте ефективну ширину смуги вашого розкидача.

Крок 3. Виміряйте 15 метрову смугу в області газону, яка не використовується або там, де естетичний вигляд газону менш важливий. Якщо така область газону недоступна, ви можете виміряти смугу на поверхні з штучним покриттям. (Не забудьте змести продукт з тротуару після пробних прогонів, щоб запобігти стік в газонну або дощову каналізацію.) Використовуйте крейду або прапорці, щоб вказати початкову і кінцеву точки смуги. Якщо і такий варіант недоступний, ви можете розстелити якесь покриття на газон і провести тест на ньому. Це вбереже ваш газон від можливих пошкоджень.

Крок 4. Коли важіль відкривання бункера знаходиться в закритому положенні, заповніть бункер приблизно на одну третину або наполовину відомою вагою продукту. Переконайтеся, що ви записали вагу продукту.

Крок 5. Відрегулюйте розкидач до рекомендованого значення на етикетці продукту (якщо є) для бажаної норми. Виберіть настройку половинної норми, якщо ви плануєте зробити два проходи при обробці газону.

Крок 6. Встановіть розкидач за кілька метрів перед стартовою лінією і почніть рух комфортним кроком (темп, який ви будете використовувати при обробці газону). Коли ви досягнете стартової лінії, відкрийте отвори бункера і продовжуйте йти в тому ж темпі, не змінюючи швидкості. Закрийте отвори бункера, коли проходите через кінцеву точку.

Крок 7. Висипте продукт який залишився в бункері у відро, потім зважте продукт (обов'язково відніміть вага відра). Різниця у вазі між вихідною кількістю і продуктом, залишеним в бункері після каліброваного пробного запуску, є кількість, яку було розподілено.

Крок 8. Тепер ви повинні визначити, чи дорівнює кількість продукту, розподіленого в першому тестовому прогоні, тій, яку ви хочете застосувати для газону. Використовуйте наступний приклад, щоб визначити, скільки товару необхідно зібрати в ході каліброваного тесту.

Приклад: ви хочете удобрити газон добривом 20-0-10 з розрахунку 5 грам азоту (N) на 1 м2. Якщо ви будете вносити продукт у два проходи, кожен прохід принесе половину бажаної норми (2,5 грам N на 1 м2).

Спочатку використовуйте наступну формулу, щоб визначити, скільки добрив потрібно для внесення 2,5 грам N на 1 м2 на газон:
2,5 грам N на 1 м2, бажаних для внесення ÷ відсотків N в добривах (в десятковій формі) = грам добрив на 1 м2.

Таким чином, в цьому прикладі:
2,5 грам N на 1 м2 ÷ 0,2 = 12,5 грам добрив на 1 м2

По-друге, визначте вагу добрива, яке повинно бути внесено в калібрувальному тесті, щоб ваш розкидач доставив 12,5 грам добрива на 1 м2.

Припускаючи, що ефективна ширина смуги вашого роторного розкидача становить 3 м, а довжина тест-смужки - 15 м, використовуйте наступну формулу для визначення необхідної ваги добрива: масса добрива на 1 м2 × [ефективна ширина розкидача × довжина смужки] = вага добрива, яке необхідно застосовувати в цьому випробувальному циклі

Таким чином, в цьому прикладі:
12,5 грам добрив × [3 м × 15 м] = 562,5 грам добрив необхідно застосовувати в цьому випробувальному циклі.

Потім порівняйте вагу добрива, застосованого в вашому першому випробуванні, з необхідною кількістю (562,5 грам в цьому прикладі). Якщо кількість внесеного добрива становить менше 562,5 грам, збільшіть отвори бункера і спробуйте ще раз. І навпаки, якщо ви використали більше 562,5 грам, зменшіть отвори бункера. Повторюйте кроки з 4 по 8, поки не дійдете якомога ближче до потрібної норми в 562,5 грам.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
березня 2024
ПоВіСеЧеП'СуНе
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ISO Сертификат качества

Мы соответствуют самым
высоким
стандартам качества.
www.engo.com.ua